c S
Spirit bo podelil nagrado najboljšemu izvozniku 25.10.2018 07:29 Ljubljana, 25. oktobra (STA) - Agencija Spirit Slovenija danes v Ljubljani pripravlja prireditev, na kateri bodo podelili diplome slovenskim izvoznikom, sodelujočim v mednarodnem izobraževalnem programu ITM. Ta je namenjen izboljšanju izvoznega poslovanja, letos pa so ga pripravili enajstič. Na prireditvi bodo razglasili tudi prejemnika nagrade ITM izvoznik leta.

Udeleženci programa ITM (International Trade Management) po navedbah Spirita med drugim pridobijo nova znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja, individualno svetovanje mednarodnih strokovnjakov pri pripravi izvoznega načrta, informacije o novostih in trendih pri načrtovanju in oblikovanju izvoznih aktivnosti, mednarodna poznanstva ter diplomo, priznano s strani mednarodne organizacije za usposabljanje na področju trgovine IATTO.

Program je prvenstveno namenjen mlajšim zaposlenim v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij. Na izobraževanje vabijo posameznike, ki so željni osebnega in strokovnega razvoja na področju mednarodnega poslovanja ter želijo aktivno pripomoči k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge, so pojasnili v Spiritu.

Agencija izobraževalni program ITM podpira od leta 2006, v njem pa se je vključno z letošnjo izvedbo usposabljalo 148 predstavnikov slovenskih podjetij. Med podjetji iz prvih štirih generacij jih je 35 v treh do petih letih po udeležbi v programu ITM vstopilo na 63 novih tujih trgov in prihodke iz poslovanja na tujih trgih v povprečju povečalo za 40 odstotkov.

Ker gre za zelo individualni pristop k obravnavi udeležencev in njihovih podjetij, v program vsako leto sprejmejo 15 udeležencev.

Prejemnika nagrade ITM izvoznik leta izberejo med člani ITM alumni kluba, ki ga sestavljajo udeleženci preteklih generacij programa. Metodologija izbora temelji na kvantitativnem in kvalitativnem vrednotenju doseganja rezultatov in delovanja teh podjetij. Izbor letos poteka petič.

Lani je nagrado prejela družba Špica International iz Ljubljane, ki se med drugim ukvarja z integracijo in razvojem tehnoloških rešitev za kontrolo pristopa v podjetjih, registracijo delovnega časa, upravljanje hotelov, optimizacijo skladiščnih delovnih procesov in popis osnovnih sredstev.