c S
Heineken v poletnih mesecih zabeležil 4,4-odstotno rast prodaje 24.10.2018 14:00 Haag, 24. oktobra (STA) - V Nizozemskem pivovarskem velikanu nazdravljajo 4,4-odstotni rasti prodaje v tretjem letošnjem četrtletju. Prihodki so se okrepili predvsem na brazilskem, južnoafriškem in vietnamskem tržišču, po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pa gre rast med drugim pripisati vročemu poletju.

Drugi največji svetovni pivovar je poročal tudi o osemodstotni rasti čistega dobička v prvih devetih mesecih letošnjega leta. Ta se je ustavil pri 1,6 milijarde evrov.

Izvršni direktor Heinekena Jean-Francois van Boxmeer je ob objavi poslovnih rezultatov izpostavil, da se je rast prodaje v minulih treh mesecih nadaljevala, k temu pa je pripomoglo tudi dobro vreme v Evropi. Vroči poletni dnevi so samo v Franciji in na Nizozemskem prodajo povečali za 2,2 odstotka, je dejal.

Med trgi, kjer so zabeležili znatno rast prodaje, je izpostavil še Brazilijo, Vietnam, Južno Afriko in Mehiko.

Heineken je letošnjega avgusta napovedal, da bo 3,1 milijarde dolarjev vložil v največjega kitajskega pivovarja China Resources Beer, s čimer si želi olajšati dostop do azijskega trga. V poslovnem poročilu je nizozemsko podjetje zapisalo, da strani delata v smeri čimprejšnjega podpisa sporazuma, o napredku pa bodo javnost obveščali sproti.

Kot še poroča AFP, Heineken proizvaja in prodaja več kot 300 vrst pijač, po svetu pa zaposluje okoli 80.000 ljudi.