c S
Na kratko iz gospodarstva 24.10.2018 07:30 Ljubljana, 23. oktobra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

S ponedeljkom je prišlo do menjave na čelu podjetja Intersport ISI, ki je od konca leta 2016 v lasti poljskega sklada Enterprise Fund VII oz. njegove družbe Sigur Retail Group. Dosedanjo direktorico Matejo Jesenek, ki zapušča družbo, je zamenjal Andrej Ažbe, so sporočili iz Intersporta ISI. Ažbe je bil do zdaj direktor področja maloprodaje in razvoja, v podjetju pa je na različnih delovnih mestih že 16 let. Kot so poudarili v podjetju, se je v tem času Intersport od trgovca z 10 trgovinami v letu 2002 spremenil v pomembnega igralca v jugovzhodni Evrope s 143 maloprodajnimi enotami na sedmih trgih.

Elektro Maribor je pridobil novo vozilo, ki omogoča izvajanje meritev na kablovodih za distribucijo električne energije, med drugim tudi diagnostiko stanja kablov. "Poleg osnovnih meritev, ki jih je omogočalo že predhodno merilno vozilo, lahko sedaj izvajamo še diagnostiko kablov do srednjenapetostnega nivoja 20 kV. Sistem je zasnovan na sodobni strojni opremi v kombinaciji s celovito programsko opremo, ki jo je možno programsko dograjevati, odvisno od najnovejših dognanj v merilni tehniki in stanja standardizacije," so sporočili iz družbe, ki vzdržuje več kot 16.000 kilometrov elektrodistribucijskega omrežja, od tega je 8000 kilometrov podzemnih kablovodov na nizko- in srednjenapetostnem nivoju.