c S
Sindikat železničarjev izključil del članstva 23.10.2018 07:26 Ljubljana, 22. oktobra (STA) - Razprtijam v Sindikatu železničarjev Slovenije ni videti konca. Svet in predsedstvo omenjenega sindikata sta na današnjih korespondenčnih sejah iz sindikata izključila del članstva, vključno z Ibro Žilićem, ki ga je drugi del sveta sindikata prejšnji teden imenoval za zastopnika.

Svet in predsedstvo Sindikata železničarjev Slovenije sta na današnjih korespondenčnih sejah ugotovila grobo kršitev statuta sindikata in sum storitve kaznivega dejanja ponareditve uradnih listin, so v sporočilu za javnost zapisali v sindikatu. Omenjene kršitve med drugim očitajo "samooklicanemu v. d. predsednika" Ibri Žiliću.

Do nove poglobitve spora v sindikatu je prišlo prejšnji teden, ko je svet sindikata s položaja razrešil Franca Zupanca. Ta je izpostavil, da razrešitve ne priznava, saj je, kot je izpostavil prejšnji teden na novinarski konferenci, sklep sprejel le del članov sveta sindikata.

Iz sindikata zdaj sporočajo, da je bil na današnjih sejah sprejet ugotovitveni sklep, da je edini zakoniti zastopnik Zupanc, ki so ga na kongresu soglasno za predsednika izvolili aprila letos. "Vpogled v sodni register oziroma Ajpes nedvoumno potrjuje preverljivo in zakonito dejstvo, da je edini zakoniti zastopnik Sindikata železničarjev Slovenije predsednik Franc Zupanc," izpostavljajo v sindikatu.

Svet Sindikata železničarjev Slovenije sicer šteje 26 članov, prejšnji teden pa je sejo, potem ko so jo v sredo prekinili, na drugi lokaciji izvedlo 11, torej manj kot polovica članov. Na njej so poleg Zupančeve razrešitve med drugim za novega zastopnika sindikata sklenili imenovati Žilića, o čemer so že obvestili vodstvo Slovenskih železnic, poskrbeli pa tudi za vpis v evidenco pri Ajpesu.

V današnjem sporočilu za javnost, pod katerim je podpisan Zupanc, so v sindikatu zapisali, da je vpis v sodni register s strani posameznikov, bivših članov Sindikata železničarjev Slovenije, izveden na podlagi ponarejenega zapisnika seje sveta in predsedstva ter posledično na podlagi ničnih sklepov.

"Ker obstaja velika verjetnost suma storitve kaznivega dejanja ponareditve uradnih listin sindikata in za lažno predstavljanje v imenu Sindikata železničarjev Slovenije ter istočasno za grobo zavajanje slovenske javnosti kot tudi zaposlenih na Slovenskih železnicah, je Sindikat železničarjev Slovenije po pooblaščeni odvetniški pisarni v zaključni fazi vložitev kazenskih ovadb zoper odgovorne osebe," so še sporočili.