c S
Zbiranje zavezujočih ponudb pokazalo zanimanje za Centrum 22.10.2018 15:28 Maribor, 22. oktobra (STA) - Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je danes zaključila zbiranje zavezujočih ponudb za nakup nedokončanega poslovno-stanovanjskega objekta Centrum v središču Maribora, za katerega se je nedavno zanimala tudi mariborska občina. Koliko ponudb je prejela, ni znano. Bi pa naj zbiranje pokazalo, da obstaja zanimanje za nakup.

"V tem trenutku lahko povemo le, da interes za nakup objekta Centrum obstaja. Podrobnejših informacij pa DUTB ne more razkrivati, saj bi s tem lahko vplivala na prodajni postopek," so za STA danes povedali na slabi banki.

DUTB je danes do 14. ure zbirala zavezujoče ponudbe za odkup nepremičnine in terjatev do gradbene družbe MTB, ki je zgradila omenjeni objekt. Pod njenim okriljem je večji del objekta Centrum, manjši del je v lasti zasebnika.

Kot izhaja iz objavljenega javnega razpisa, odpiranje zavezujočih ponudb ne bo javno. DUTB naj bi, ni pa k temu zavezana, sprejela odločitev o najugodnejši ponudbi praviloma v roku 15 delovnih dni od dneva, ko se izteče rok za oddajo ponudb. Prodajalec si pridržuje pravico, da ponudnike povabi k izboljšavi ponudb, da nadaljuje individualna pogajanja bodisi z vsemi bodisi s posameznim ponudnikom ali pa da v postopku ne izbere nobenega ponudnika oz. da zavrne vse predložene ponudbe.

Centrum je podjetje MTB začelo graditi leta 2008, a se je gradnja zaradi finančnih težav naslednje leto ustavila. Trenutno je v tretji gradbeni fazi, obsega pa pet nadstropij, tri kletne etaže in mansardo.

Za nakup stavbe se je zanimala tudi mariborska občina, saj je želela vanjo preseliti osrednjo enoto Mariborske knjižnice. A ekipa župana Andreja Fištravca ni uspela pridobiti soglasja mestnega sveta za ta korak. Zato je reševanje knjižnice, ki je trenutno prisiljena životariti v dotrajanih prostorih na Rotovškem trgu, preloženo na čas po novembrskih lokalnih volitvah.