c S
V Laškem in Portorožu borza zdraviliškega in wellness turizma 22.10.2018 09:38 Laško, 22. oktobra (STA) - V Laškem se danes začenja butična poslovna borza zdraviliškega in wellness turizma SPA-CE Experience, na njej pa se bo 14 domačih in pet tujih zdravilišč predstavilo 25 agencijam iz vse Evrope, specializiranim za zdraviliški in wellness turizem. Borza bo v torek potekala še v Portorožu.

Zdraviliško borzo Srednje Evrope so letos nadgradili s posebno poslovno izkušnjo in ji zato pripeli tudi naziv SPA-CE Experience, je sporočil organizator dogodka - Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč. Prvič uvajajo t.i. potujoči workshop, ko bodo na uvodnem študijskem potovanju na dveh izbranih turah po slovenskih naravnih zdraviliščih združili ponudnike in vabljene agencije, ki bodo že med vožnjo imele možnost za sklepanje poslovnih dogovorov. Na ta način še krepijo mreženje in dajejo možnost za posebno poslovno izkušnjo. V skupnosti so prepričani, da bo ideja doživela pozitivno oceno.

SPA-CE že desetič organizira Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, v teh letih so gostili 308 predstavnikov tujih agencij iz 23 držav iz vse Evrope in prekomorskih trgov, ki so in bodo s sodelujočimi ponudniki - naravnimi zdravilišči iz Srednje Evrope - opravili kar 4533 poslovnih sestankov.

Letos je partnerstvo borze podprlo tudi Evropsko združenje zdravilišč, dogodka pa se bo udeležila tudi generalna sekretarka združenja Csilla Mezösi. Prvič se bo na borzi predstavila tudi Bolgarija, kot zelo razvita in zanimiva zdraviliška destinacija.

Po besedah direktorice Slovenske turistične organizacije Maje Pak je borza zdraviliškega in wellness turizma postala eden od ključnih poslovnih dogodkov slovenskega turizma, ki je okrepil ugled Slovenije kot odlične gostiteljice pomembnih poslovnih in turističnih dogodkov.

Direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč in organizator dogodka Iztok Altbauer pa je ob tem dejal, da je Slovenija s članstvom skupnosti v evropskem združenju zdravilišč pridobila dodatno prepoznavnost, kar bo v prihodnjih letih zagotovo v pomoč pri organizaciji borze in posledično pri še boljših poslovnih rezultatih zdravilišč v Sloveniji in širši regiji.

Vabljeni gostje bodo svojo izkušnjo začeli v Thermani Laško in nadaljevali s študijskima turama z obiskom nekaterih slovenskih naravnih zdravilišč, med njimi Term Olimia, Term Ptuj, Dolenjskih Toplic in Rimskih Term.

Posebna pozornost v okviru borze bo namenjena tudi izobraževanju in predstavitvi primerov dobrih praks doma in v tujini. Gost konference je tokrat Franz Linser iz Avstrije, vodilni strokovnjak z več kot 20-letnimi izkušnjami v luksuznem zdraviliškem in wellness turizmu. Spregovoril bo o medicinskem wellnessu, kot zgodbi o uspehu v razvoju zdraviliškega in wellness turizma.