c S
P&G ob rasti dobička in nespremenjenih prihodkih znižal napoved 20.10.2018 09:11 New York, 19. oktobra (STA) - Ameriški koncern Procter & Gamble (P&G) je v minulem četrtletju zabeležil 11,9-odstotno rast dobička, ki se je ustavil pri 3,2 milijarde dolarjev (2,8 milijarde evrov). Prihodki so ostali nespremenjeni pri 16,7 milijarde dolarjev (14,6 milijarde evrov), v koncernu pa so ob objavi rezultatov v luči močnega dolarja znižali celoletno napoved.

V minulem četrtletju, ki za podjetje predstavlja prvega v poslovnem letu 2019, je prodaja padla v treh od petih kategorij, sporočilo podjetja povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Najmočnejša je bila prodaja kozmetičnih izdelkov, ki je zrasla za pet odstotkov. Pri tem so v P&G izpostavili predvsem rast prodaje premium izdelkov. Šibko točko pa predstavlja prodaja izdelkov za dojenčke, ženske in družino.

V letošnjem poslovnem letu P&G pričakuje, da bodo prihodki enaki ali dva odstotka nižji kot v poslovnem letu 2018, znižanje napovedi pa so pripisali močnemu dolarju.

Po objavi rezultatov so delnice podjetja še pred odprtjem borznega parketa poskočile za 2,9 odstotka na 82,60 dolarja.