c S
Bistriški Alumero tudi lani z rastjo prihodkov 22.10.2018 07:28 Slovenska Bistrica, 21. oktobra (STA) - Bistriški Alumero, ki od leta 2012 s pomočjo avstrijskega kapitala deluje na pogorišču nekdanjega Almonta, je tudi lani beležil rast prihodkov in prvič presegel deset milijonov evrov. Družba z nekaj več kot 100 zaposlenimi je leto 2017 zaključila z dobrimi 200.000 evri, kar je sicer nekaj manj kot zadnja leta.

Kot vodstvo družbe ugotavlja v letnem poročilu, objavljenem na spletni strani Ajpesa, je Alumero lani čiste prihodke povišal za 1,5 odstotka v primerjavi z letom 2016.

Prodaja na domačem trgu je lani padla za skoraj tretjino, saj so ustvarili le dobrih 900.000 evrov prihodkov, zato pa so na trgih EU ustvarili za več kot devet milijonov evrov prodaje in jo glede na leto prej povečali za skoraj sedem odstotkov.

Vendar pa je povečanju prihodkov sledil tudi dvig stroškov, samo stroški dela so bili višji za deset odstotkov. Podjetje je namreč imelo konec leta 118 zaposlenih, kar je 16 več kot konec leta 2016, saj so dodatno zaposlovali zaradi povečanega obsega dela.

Dodaten kader so potrebovali tudi za svojo novo dejavnost prašnega lakiranja, saj so lani zaključili investicijo v prašno lakirnico za površinsko zaščito aluminijskih izdelkov.

V podjetju za letošnje leto načrtujejo vnovičen triodstoten dvig prihodkov in s tem nadaljevanje postopnega povečevanja prodaje, ki jo ustvarjajo predvsem s prodajo in montažo aluminijskih fasadnih konstrukcij, oken, vrat in zimskih vrtov, pa tudi s proizvodnjo nakladalnih stranic za tovornjake, dvoriščnih ograj in ograjnih vrat ter ostalih izdelkov iz aluminija.