c S
Postojnska jama načrtuje iztisnitev malih delničarjev Certe 22.10.2018 07:30 Cerkno, 21. oktobra (STA) - Delničarji družbe Certa, ki je v večinski lasti Postojnske jame, bodo na skupščini, sklicani za 23. november, odločali o iztisnitvi malih delničarjev iz lastništva. Za delnico jim bodo ponudili sedem evrov, kolikor so zanjo ponudili v prevzemni ponudbi.

Kot še izhaja iz sklica skupščine, objavljenega na spletni strani Ajpesa, Postojnska jama v družbi Certa trenutno že obvladuje 95,52 odstotka.

Družba Postojnska jama je v letošnjem letu konsolidirala lastništvo v Certi holding, ki je nekdaj obvladovala Certo, v začetku jeseni pa izvedla prevzem obeh družb. Za delnico Certe je ponudila sedem evrov, za delnico Certe holdinga pa 3,20 evra.

Certa obvladuje Hotel Cerkno s tamkajšnjim smučarskim središčem in termami, 85,52 odstotka kobariškega podjetja Tik ter četrtinski delež v tovarni elektrotermičnih aparatov Eta Cerkno. V naslednjih letih Postojnska jama v turističnem delu Certe napoveduje nove naložbe.