c S
Po oceni Fakina murskosoboška bolnišnica dober primer organizacije zdravstvene nege 19.10.2018 13:18 Murska Sobota, 19. oktobra (STA) - Minister za zdravje Samo Fakin je skupaj z ekipo danes obiskal Splošno bolnišnico Murska Sobota. Z vodstvom zavoda so spregovorili o aktualnih temah v zdravstvu ter o nadaljnjem razvoju bolnišnice. Govoril je tudi z medicinskimi sestrami na oddelkih in ugotovil, da je bolnišnica dobro organizirana in ima ustrezno število kadra.

Fakin je danes v Rakičanu med drugim obiskal oftalmološko in urološko specialistično ambulanto, laboratorij, enote za intenzivno internistično zdravljenje in druge oddelke v bolnišnici. Vodstvo bolnišnice je ministru posebej predstavilo dnevno bolnišnico, so sporočili z ministrstva.

Ministrstvo za zdravje je v zadnjem času namenilo dva milijona evrov za obnovo dializnega oddelka v bolnišnici, bolnišnica pa je sodelovala tudi v skupnem javnem naročilu za nakup magnetnoresonančnega aparata.

Po pogovoru z medicinskimi sestrami je minister ugotovil, da je murskosoboška bolnišnica na področju zdravstvene nege dobro organizirana in kadra ni preveč. Tako mu bo bolnišnica služila za vzorčni model pri primerjavi drugih bolnišnic, je dejal danes. Poudaril pa je tudi, da še naprej stoji za svojo izjavo, da se bo z vsemi zdravstvenimi delavci pogovarjal na osnovi podatkov in ne čustev.

Splošna bolnišnica Murska Sobota je regijska bolnišnica, ki pokriva celotno Pomurje. Zaposlenih ima približno 1070 ljudi, letno pa jih obišče okoli 190.000 bolnikov, so pojasnili v bolnišnici.