c S
Na kratko iz gospodarstva 19.10.2018 07:29 Ljubljana, 18. oktobra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Predstavniki uprave za jedrsko varnost so se srečali s predstavniki italijanskega državnega inšpektorata za jedrsko varnost in zaščito pred sevanji ISIN, agencije za zaščito okolja Furlanije-Julijske krajine in predstavnico italijanskega veleposlaništva v Sloveniji. Govorili so so spremembah na področju zakonodaje, novostih na področju jedrske varnosti in ravnanja z radioaktivnimi odpadki, aktivnostih na področju pripravljenosti na izredne dogodke ter operativnih dogovorih o izvajanju sklenjenega sporazuma, so danes sporočili iz uprave za jedrsko varnost.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je danes objavila javno vabilo za nakup 100-odstotnega deleža družbe PPS Pekarne Ptuj in terjatev do te družbe v višini 721.000 evrov. Nezavezujoče ponudbe zbira do 9. novembra. Kot kaže gradivo ob povabilu, je družba lani čiste prihodke od prodaje povečala za šest odstotkov na 2,97 milijona evrov, čisti dobiček pa za 2,5 odstotka na 84.000 evrov, potem ko je imela v letu 2014 2,4 milijona, v letu 2015 pa 1,4 milijona evrov izgube.

DUTB je danes objavila tudi javni razpis za zbiranje zavezujočih ponudb za odkup 11,5-odstotka delnic sklada tveganega kapitala P&S East Growth Luxembourg SICAR SCA v likvidaciji. Rok za oddajo ponudb je 7. november. Sklad, ki ga je ustanovila ljubljanska družba P&S Capital Deana Mikoliča, se je po navedbah s spletne strani skupine P&S osredotočal na investicije v srednje velika storitvena podjetja v Ukrajini, Romuniji in Bolgariji.

Nadzorni svet družbe Vipa holding v likvidaciji se je na korespondenčni seji, ki je bila zaključena danes, seznanil z gradivom za sklic skupščine delničarjev družbe in predlagal skupščini, da imenuje revizijsko družbo UHY Revizija in svetovanje za revizorja družbe za poslovno leto 2018.