c S
Letošnja primorsko-notranjska gazela je Intra Lighting 19.10.2018 07:29 Postojna, 18. oktobra (STA) - Družba Dnevnik je danes razglasila šestega in zadnjega finalista v izboru Slovenska gazela 2018, v katerem išče najboljša hitro rastoča podjetja. Naziv primorsko-notranjska gazela je prejela družba Intra Lighting, ki se ukvarja s proizvodnjo svetil, inženiringom in opremo objektov, so sporočili iz Dnevnika.

Podjetje Intra Lighting iz Šempetra pri Gorici je iz družinskega podjetja, ustanovljenega kot Intra v letu 1989, danes preraslo v skupino Intra Lighting s hčerinskimi podjetji na Hrvaškem, Srbiji, Danskem in Nizozemskem, predstavništva pa imajo v Dubaju, Moskvi, Kanadi, Italiji in BiH. Skupina je navzoča na 66 trgih, v njej je 350 zaposlenih.

Lani so izdelali 53.000 različnih produktov, letos pa so na trg dali 22 novih družin izdelkov. Podjetje je zadnje leto zabeležilo 48,5-odstotno rast in preseglo 28 milijonov prihodkov iz prodaje. Do leta 2022 naj bi prihodki dosegli 50 milijonov evrov. Oktobra prihodnje leto bo podjetje 30-letnico delovanja proslavilo z odprtjem centra svetlobe, so zapisali v Dnevniku.

Med nominiranimi za gazelo primorsko-notranjske regije sta bili še podjetje Advansys, ki se ukvarja z računalniškim inženiringom, proizvodnjo, trgovino in storitvami, ter podjetje Lingva, ki se ukvarja s proizvodnjo tiskanih vezij.

Organizatorji so letos razglasili gazelo osrednje Slovenije, dolenjsko-posavsko gazelo, savinjsko-zasavsko, dravsko-pomursko gazelo in gorenjsko gazelo. Sklepna prireditev, na kateri bodo izmed šestih finalistov razglasili Slovensko gazelo 2018, bo 24. oktobra v Ljubljani.