c S
Ciprski nizkocenovnik Cobalt po dveh letih nenadoma prekinil poslovanje 18.10.2018 09:52 Nikozija, 18. oktobra (STA) - Ciprski nizkocenovnik Cobalt Air, ki je pred dvema letoma nadomestil propadlega državnega letalskega prevoznika Cyprus Airways, je brez opozoril prekinil poslovanje. Potnike so pozvali, naj ne hodijo na letališče, za povrnitev stroškov pa so jih napotili na potovalne agencije in ponudnike kreditnih kartic, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iz letalskega prevoznika so v sredo sporočili, da z današnjim dnem ukinjajo vse lete, in sicer "zaradi prekinitve vseh Cobaltovih operacij". "V prihodnje bodo vsi Cobaltovi leti in storitve odpovedani," so ponovili brez dodatnega pojasnila.

Potnikom, ki so že kupili vozovnice, so svetovali, naj danes ne hodijo na ciprsko glavno letališče Larnaca, prav tako naj ne kličejo njihove pisarne, saj zaposleni ne bodo na voljo. "Iskreno se opravičujemo in se zahvaljujemo za podporo, ki smo je bili deležni v zadnjih dveh letih," so sklenili kratko sporočilo za javnost.

Cobalt je sicer veljal za največjega ciprskega prevoznika, za konec poslovanja pa so se po poročanju AFP odločili, ker niso mogli doseči dogovora s potencialnim evropskim investitorjem. Kot še poroča agencija, ni jasno, koliko potnikov je bilo zaradi nenadnega zaprtja oškodovanih.

S ciprskega letališča naj bi danes poletelo oz. pristalo devet Cobaltovih letal, tamkajšnje infrastrukturno ministrstvo pa je imetnike vozovnic pozvalo, naj si zagotovijo nove pri drugih prevoznikih, pri čemer naj za poznejšo povrnitev stroškov obdržijo račun.

Po poročanju medijev naj bi imel letalski prevoznik na računu le še 15 milijonov evrov, s čimer namerava družba poplačati 200 zaposlenih. Večinski lastnik prevoznika je sicer AJ Cyprus, ki je v lasti kitajske družbe AVIC Joy Air.

Cobalt je z letalskimi operacijami začel leta 2016, v lasti ima šest letal, letel pa je na 23 destinacij.