c S
Danone kljub slabšemu četrtletju ohranil celoletno napoved 17.10.2018 11:27 Pariz, 17. oktobra (STA) - Francoski živilski koncern Danone je v tretjem četrtletju zabeležil 4,4-odstotni padec prihodkov od prodaje, kar pripisuje predvsem zdrsu vrednosti valut na razvijajočih se trgih. Kljub četrtletnemu padcu pa francoski velikan ohranja celoletno napoved rasti prihodkov. Ta naj bi bila dvomestna, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Danone je v tretjem četrtletju zabeležil 6,2 milijarde evrov prihodkov od prodaje. Kot so pojasnili, so bili ti nižji predvsem na račun padca valut v Turčiji, Braziliji in Argentini, ki so bili več kot 20-odstotni.

Ko prihodke od prodaje v teh državah pretvorimo v evre, so bili ti znatno nižji kot v enakem lanskem obdobju, so zapisali v podjetju.

Izvršni direktor podjetja Emmanuel Faber je kljub padcu v tretjem četrtletju v izjavi zapisal, da ima Danone že vzpostavljene ukrepe, s katerimi bodo prebrodili izzive. Še vedno računajo, da bo letošnja rast prihodkov dvomestna.

Po objavi rezultatov je vrednost delnice podjetja v zgodnjem trgovanju na pariški borzi padla za dva odstotka.