c S
Cene nafte nekoliko navzdol 17.10.2018 08:53 Singapur, 17. oktobra (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju nekoliko znižale in torej niso uspele nadaljevati rasti, ki so jo beležile v torek. V torek pozno zvečer se je izvedelo, da zasebno ameriško interesno združenje API predvideva zmanjšanje zalog surove nafte v ZDA.

Cena teksaške lahke nafte, ki bo dobavljena novembra, se je do opoldneva po singapurskem času pocenila za sedem centov na 71,85 dolarja za 159-litrski sod. Decembrske terminske pogodbe za severnomorsko nafto brent pa so se pocenile za osem centov na 81,33 dolarja, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Po podatkih API so se zaloge surove nafte v ZDA prejšnji teden zmanjšale za 2,13 milijona sodov. Zmanjšanje zalog lahko kaže na manjšo ponudbo in praviloma potiska cene nafte navzgor.

A podatki združenja API se razlikujejo od pričakovanih uradnih podatkov o stanju zalog, ki jih bo popoldne objavila ameriška vlada. Tu se pričakuje rast zalog surove nafte za 2,5 milijona sodov.