c S
Na kratko iz gospodarstva 17.10.2018 07:10 Ljubljana, 16. oktobra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba Union Hoteli je prek spletne strani Ljubljanske borze sporočila, da je 9. oktobra na Ljubljanski borzi odkupila 118 lastnih delnic po ceni 21,60 evra na delnico, kar predstavlja 0,0066 odstotka vseh izdanih delnic. Skupno število lastnih delnic se je s tem povečalo na 11.129, kar predstavlja 0,6204 odstotka vseh.

Družba Sors je 10. oktobra prodala nekaj manj kot 25 odstotkov delnic družbe Terme Dobrna, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Term. Za njen prevzem je družba Alea inženiring, ki v njej obvladuje približno tričetrtinski delež, 12. oktobra objavila prevzemno namero. Po podatkih portala Erar je Sors delež prodal družbi Alea inženiring, ki ima s tem v Termah 97-odstotni delež.

Najbolj aktivna mestna občina v letošnjem Evropskem tednu mobilnosti je bila občina Koper, najbolj aktivna nemestna občina pa občina Polzela, so sporočili z ministrstva za infrastrukturo. Kot so zapisali, sta občini prepričali z izjemno raznolikima programoma. Vključili sta številne izvajalce na eni strani ter širok krog občanov in obiskovalcev vseh starosti in zanimanj na drugi. Vsaka od zmagovalk je izvedla okrog 50 dogodkov in več trajnih ukrepov, spodbujala uporabo in izboljšala pogoje za različne trajnostne potovalne načine ter številne aktivnosti tudi spremljala, so še zapisali.

Ponudbe za nakup Intereurope so po neuradnih informacijah portala Siol oddali vsaj štirje ponudniki, in sicer Pošta Slovenije, vodilna turška logistična skupina Netlog Logistics, neimenovani ponudnik iz Velike Britanije in ciprsko podjetje Cassowary Investments. Slednje je po podatkih portala tesno povezano s hrvaško logistično-špedicijsko skupino Transagent.

ACB pospeševalnik zbira prijave za 8. pospeševalni program. Kot so sporočili, se novi program odmika od splošnega pristopa k programu. Tako bodo v ožji izbor bodo prišli le startupi, ki imajo promet, osnovne prihodke in zmagovalno formulo za uspeh: motivirano in predano ekipo, ki se bo udeležila trimesečnega pospeševalnega programa v Sloveniji. Sprejetih bo 10 najboljših startupov, ki bodo dobili 25.000 evrov konvertibilnega posojila, s čimer bodo pokrili stroške bivanja v slovenski prestolnici. Najboljši bodo dobili možnost investicije sklada tveganega kapitala ABC First Growth, ki sodeluje s partnerji in investira med 100.000 in 250.000 evrov v startupe s prometom. Prijave zbirajo do 7. decembra.