c S
Mariborski mestni svetniki o vrsti infrastrukturnih projektov 16.10.2018 07:38 Maribor, 16. oktobra (STA) - Mariborski mestni svetniki se bodo danes sestali na zadnji redni seji v tem mandatu. Na njej bodo med drugim sprejemali dokumentacijo za izgradnjo manjkajočih kolesarskih povezav med mestnimi četrtmi in krajevnimi skupnostmi, dopolnitev Dravske kolesarske poti skozi mesto in postavitev polnilnic za električne avtobuse.

Večino denarja za omenjene projekte, skupno ocenjene na okoli štiri milijone evrov, nameravajo pridobiti iz evropskih sredstev, ki so namenjeni trajnostni mobilnosti.

V letu 2019 v Mariboru načrtujejo tudi vzpostavitev sistema izposoje in souporabe koles v vrednosti slabega pol milijona evrov, ki pa naj bi jo kasneje izvajali v obliki javno-zasebnega partnerstva. Prav tako naj bi začeli gradnjo nove zdravstvene postaje Tezno, ocenjene na 6,4 milijona evrov, ki gre po junijski potrditvi na mestnem svetu danes še v nadaljnjo obravnavo.

Ponovno bodo mestni svetniki zagrizli v tematiko novega sistema obračunavanja nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, s čimer naj bi odpravili domnevno prekomerno obremenitev gospodarskih subjektov v občini. Podjetje Marprom pa jih bo seznanilo z načrtovanimi vlaganji na Mariborskem Pohorju.