c S
Na Gospodarskem razstavišču bodo predstavniki golfskega turizma zavihali rokave 16.10.2018 07:37 Ljubljana, 16. oktobra (STA) - Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bodo danes potekala prva formalna srečanja med predstavniki potovalne golf industrije v okviru borze IGTM (International Golf Travel Market). Posle bo sklepalo okoli 1100 predstavnikov industrije iz več kot 60 držav.

Sama borza se je uradno začela v ponedeljek s slovesnim sprejemom v Cankarjevem domu, danes pa bodo predstavniki podjetij zavihali rokave in se posvetili poslu. Dogodek, ki ni odprt za splošno javnost, bo trajal do četrtka.

Danes bo udeležence nagovoril minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, za medije pa bodo na novinarski konferenci zatem spregovorili Nick Pilbeam iz Reed Exhibitions, Peter Walton iz mednarodnega združenja organizatorjev golfskih potovanj IAGTO, Žiga Osterc iz Združenja za golf turizem, Karmen Novarlič iz Slovenske turistične organizacije ter Tatjana Radovič iz Turizma Ljubljana.

Organizatorji na IGTM pričakujejo okoli 1100 udeležencev iz več kot 60 držav, ki bodo zastopali več kot 740 ponudnikov golf igrišč, golf resortov in hotelov ter 360 organizatorjev potovanj. Prisotnih bo tudi preko 40 specializiranih medijev s področja golfa.

Kakih 120 udeležencev se je v preteklih dneh že udeležilo petih študijskih tur po Sloveniji in sodelujočih sosednjih državah - Avstriji, Italiji in Hrvaški. V teh dneh pa si roke mane predvsem Ljubljana, saj bodo po konservativni oceni udeleženci IGTM v prestolnici ustvarili najmanj 1500 prenočitev, obenem pa so ljubitelji golfa gosti, ki nadpovprečno sežejo v žep - dnevno potrošijo okoli 200 evrov.

Slovenska turistična organizacija IGTM vidi kot odlično priložnost, da poveča prepoznavnost in ugled Slovenije kot zelene trajnostne destinacije za aktivna petzvezdična doživetja.

Zanemariti ne gre niti dejstva, da je IGTM prvi dogodek, ki ga v Sloveniji organizira britanski Reed Exhibitions, eden od vodilnih globalnih organizatorjev mednarodnih strokovnih sejmov in poslovnih borz. Tako mnogi upajo, da bo Reed v prihodnje k nam pripeljal še katerega od okoli 500 poslovnih dogodkov, ki jih pripravlja vsako leto.