c S
Klampferjeva za dodatni termin za izplačilo štipendij določila 26. oktober 15.10.2018 15:25 Ljubljana, 15. oktobra (STA) - Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer je zaradi manjšega števila izplačanih štipendij v oktobru odredila dodatni termin za obdelavo in izplačilo državnih in Zoisovih štipendij, na katere bi morali vlagatelji sicer počakati do 9. novembra. Dodatno izplačilo bo tako 26. oktobra, so zapisali na ministrstvu.

S 1. oktobrom se je vzpostavila nova organizacijska struktura centrov za socialno delo, zaradi česar zaposleni na centrih za socialno delo (CSD) v prvem tednu oktobra niso mogli dostopati do informacijskega sistema CSD. Za odločanje je bilo tako manj časa, zato pa tudi manj izplačanih štipendij kot v primerljivem obdobju lani.

Ministrica je zato odredila dodatni termin za izplačilo štipendij. V petek, 26. oktobra, bodo tako izplačane vse štipendije, o katerih bo Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS odločil do 22. oktobra do 12. ure.

Od zadnje obdelave za izplačilo štipendij v oktobru so že potrdili 6857 odločb za dijake in 1430 za študente, ki bodo 26. oktobra zagotovo prejeli izplačilo. Naslednje izplačilo po rednem terminskem planu pa bo 9. novembra. Sicer je 10. oktobra štipendije že prejelo 16.000 dijakov, so še zapisali na ministrstvu.