c S
Za vodenje Hita se poteguje deset kandidatov 15.10.2018 13:31 Nova Gorica, 15. oktobra (STA) - Na razpis za novega predsednika uprave novogoriške igralniške družbe Hit je prispelo deset prijav, je za STA povedal vodja kabineta uprave Jure Boltar. Prijave bodo odpirali na seji nadzornega sveta družbe, ki bo v četrtek popoldan.

Od kandidata ob zakonsko določenih pogojih pričakujejo tudi izkušnje s področja igralništva in turizma ter vizijo razvoja družbe in skupine za mandatno obdobje, ki traja pet let.

Izbrani kandidat naj bi nadzornemu svetu predlagal tudi dva kandidata za člana uprave.

Ob zadnjem razpisu konec leta 2016, v katerem je bil lani marca izbran pred časom krivdno razrešen Janez Mlakar, se je na razpis prijavilo 14 kandidatov.

Nadzorni svet je upravo Hita, ki sta jo od aprila lani sestavljala predsednik Mlakar in član Tevž Korent, konec septembra odpoklical zaradi slabega poslovanja v letošnjem letu. Čeprav je bilo poslovanje novogoriške igralniške družbe pozitivno, pa uprava ni dosegala niti ciljev, ki si jih je sama zastavila, je ob razrešitvi pojasnil predsednik nadzornega sveta Marjan Pintar.

Mlakar poleg tega kljub pozivom nadzornikov tudi ni predlagal tretjega člana uprave. V skladu s statutom bi morali namreč Hitovo upravo sestavljati štirje člani - poleg predsednika in dveh članov še delavski direktor.

Nadzorni svet je po razrešitvi dosedanje uprave sklenil, da bo za čas do izvedbe javnega razpisa, vendar za največ 60 dni, Hit začasno kot predsednik uprave vodil Danjel Mlečnik.