c S
Razvojna agencija Savinjske regije v projektu InnovaSPA 13.10.2018 20:00 Celje, 13. oktobra (STA) - Razvojna agencija Savinjske regije se je odločila za sodelovanje v projektu InnovaSPA, ki je del programa Interreg Europe. V projektu, katerega cilj je rešitev težav starajoče se družbe in uvajanje inovativnih rešitev za razvoj zdravega življenjskega sloga, sodelujejo še Francija, Madžarska, Latvija, Poljska, Romunija, Litva in Portugalska.

Vrednost projekta znaša 1,3 milijona evrov, za njegovo izvedbo pa ima Razvojna agencija Savinjske regije na voljo skoraj 140.000 evrov, je zapisano na spletnih straneh agencije.

V prvi fazi, ki bo potekala do konca novembra leta 2020, bodo sodelujoče države naredile analizo stanja v svojih regijah, na tej podlagi pa opredelile izkušnje, ki jih želijo izmenjati, in dobre prakse, ki jih želijo podeliti s partnerji v projektu.

S pomočjo pridobljenih informacij bodo nato razvili regionalne akcijske načrte, ki jih bodo v drugi fazi, ta bo potekala do konca novembra 2022, implementirali v vsaki partnerski regiji posebej in s tem vplivali na povezovanje različnih akterjev s ciljem pripomoči k boljšim pogojem preventivnega zdravljenja.

Razvojna agencija Savinjske regije se je projektu pridružila zaradi svojih edinstvenih možnosti termalnega zdravstva, saj se lahko kot regija pohvali s kar sedmimi termalnimi zdravilišči, in sicer Termami Topolšica, Zreče, Dobrna, Olimia, Thermano Laško, Rimskimi Toplicami in Zdraviliščem Rogaška.

Projekt je za Savinjsko regijo torej idealen, saj bi lahko ljudem, predvsem starejšim, katerih odstotek se v naši družbi iz leta v leto viša, nudili dodatno, še kako potrebno preventivno zdravljenje s pomočjo termalne vode, še navajajo v Razvojni agenciji Savinjske regije.