c S
InnoEnergy z razpisom za startup podjetja na področju shranjevanja električne energije 15.10.2018 07:20 Ljubljana, 14. oktobra (STA) - Evropska organizacija na področju trajnostne energije InnoEnergy je nedavno objavila globalni razpis za startup podjetja za električne hranilnike. 15 najbolj inovativnih startup podjetij na področju trajnostne energije bo prejelo po meri prikrojen paket storitev z dodano vrednostjo, najboljši med njimi pa bo prejel nagrado v višini 100.000 evrov.

Z namenom okrepitve sodelovanja z združenjem European Battery Alliance (EBA) pri InnoEnergy upajo, da bodo privabili in podprli startup podjetja, ki razvijajo inovativne tehnologije ali poslovne modele s področja shranjevanja električne energije. Še posebej so zanimive inovativne rešitve z električnimi hranilniki za aplikacije v transportu, za električna omrežja, distribuirano in mobilno shranjevanje energije ali take, ki prinašajo večjo energetsko učinkovitost in zmanjšanje emisij.

Združenje EBA, ki je bilo ustanovljeno lani, skuša ustvariti konkurenčno in vzdržno vrednostno verigo proizvodnje baterijskih celic v Evropi. InnoEnergy sodeluje z več kot 120 deležniki znotraj EBA, da bi to ambicijo dosegel in pomagal pri razvoju novega trga, ki bi lahko do leta 2025 dosegel 250 milijard evrov letno.

Uspešni prijavitelji bodo pridobili dostop do mreže prek 385 partnerjev, vključno s poslovnimi angeli, skupnostjo tveganega kapitala v okviru InnoEnergy ter institucij javnega financiranja. Startup podjetja bodo pridobila tudi nasvete vodilnih kadrov, mentorstvo ter sedeže v prvih vrstah na različnih evropskih dogodkih s področja energetike.

Razpis za startup podjetja je odprt do 30. oktobra. Sam postopek sestavlja pet korakov: začetna prijava, interna ocena, petminutna video predstavitev in ocena zunanjega strokovnjaka. Po zunanji oceni bo 30 prijaviteljev svojo idejo predstavilo dvema vzporednima žirijama, ki bosta izbrali 15 finalistov. Na slavnostnem dogodku v mesecu februarju bo zmagovalec prejel nagrado v višini 100.000 evrov.