c S
Ljubljanski mestni svetniki na zadnji redni seji pred volitvami o še enem rebalansu 15.10.2018 07:47 Ljubljana, 15. oktobra (STA) - Ljubljanski mestni svetniki bodo na zadnji redni seji pred novembrskimi lokalnimi volitvami med drugim potrjevali poročilo o izvrševanju letošnjega proračuna, odločali pa bodo tudi o predlogu njegovega rebalansa. Na dnevnem redu je tudi nekaj prostorskih aktov.

Poročilo o izvrševanju letošnjega proračuna kaže, da je občina v prvi polovici leta realizirala 36,51 odstotka od predvidenih 388,7 milijona evrov prihodkov, na odhodkovni stani pa je bila realizacija 33,88-odstotna. Občina do konca leta načrtuje 378,2 milijona evrov odhodkov. Proračunski presežek se je po prvi polovici leta ustavil pri 13,76 milijona evrov.

Ljubljanski mestni svetniki bodo obravnavali tudi predlog rebalansa proračuna, ki ga je župan Zoran Janković napovedal v luči dobljene tožbe proti države. Občina je namreč od države iztožila 28,5 milijona evrov, na ta račun pa nameravajo na občini med drugim zmanjšati zadolženost. Nov predlog rebalansa predvideva, da bo občina letos odplačala dobrih 19 milijonov evrov dolga, kar je za 6,8 milijona evrov več kot predvideva veljavni proračun.

Na dnevnem redu je tudi nekaj prostorskih aktov, med drugim bodo mestni svetniki obravnavali načrt za območje ob Tržaški cesti nasproti občinskega parkirišča P+R, kjer namerava družba Avto Aktiv Intermercatus zgraditi poslovno-trgovski kompleks oziroma salon za prodajo avtomobilov.

Na zadnji redni seji pred novembrski lokalnimi volitvami bodo med drugim potrjevali tudi prostorski načrt, ki bo Mercatorju predstavljal osnovo za gradnjo logistično-distribucijskega centra na območju tovorne železniške postaje med Kajuhovo ulico in Letališko cesto. V kotu omenjenih prometnic Mercator načrtuje tudi gradnjo nove poslovne stavbe, v kateri bo predvidoma trgovina, mogoče bo tudi parkiranje v kletnih etažah.