c S
Začenja se borza golfskega turizma IGTM 15.10.2018 07:46 Ljubljana, 15. oktobra (STA) - S slovesno otvoritvijo v Cankarjevem domu se bo danes v Ljubljani začela borza golfskega turizma IGTM. Na največjem dogodku te panoge na svetu bo posle sklepalo okoli 1100 udeležencev, za Slovenijo pa borza pomeni odlična priložnost, da se predstavi organizatorjem potovanj z vsega sveta.

Borza IGTM bo v Ljubljani potekala do četrtka, večina dogajanja bo na Gospodarskem razstavišču. Gre sicer za poslovni dogodek, ki ni odprt za javnost.

Organizatorji pričakujejo okoli 1100 udeležencev iz več kot 60 držav, ki bodo zastopali več kot 740 ponudnikov golf igrišč, golf resortov in hotelov ter 360 organizatorjev potovanj. Prisotnih bo tudi preko 40 specializiranih medijev s področja golfa.

V minulih dneh se je okoli 120 udeležencev že udeležilo petih študijskih tur po Sloveniji in sodelujočih sosednjih državah - Avstriji, Italiji in Hrvaški. Na potovanjih so med drugim spoznavali golf igrišča v Moravskih Toplicah, na Otočcu, Bledu, Lipici, Bovcu in Ljubljani, ob večerih pa so jih razvajali tudi z gastronomsko ponudbo.

Golfski turizem je ena od prioritet Slovenije, ki stavi na aktivna doživetja v naravi. Golfski turisti so tudi tisti, ki nadpovprečno sežejo v žep - dnevno potrošijo okoli 200 evrov.

Borzo IGTM organizira britanski Reed Exhibitions, eden od vodilnih globalnih organizatorjev mednarodnih strokovnih sejmov in poslovnih borz. Slovenski turistični delavci računajo na to, da bo Reed v prihodnje morda k nam pripeljal še katerega od okoli 500 poslovnih dogodkov, ki jih pripravlja vsako leto.