c S
Prvi naziv najboljše tovarne za Krkin obrat Notol 2 11.10.2018 08:27 Kranj, 10. oktobra (STA) - Prvo nagrado tovarna leta za najboljše proizvodno podjetje v Sloveniji si je prislužil obrat novomeške družbe Krka za proizvodnjo trdih zdravil Notol 2. Zmagovalca izbora, ki ga organizira portal Tovarna leta v sodelovanju s KPMG, so razglasili danes v Kranju.

Izbor tovarne leta 2018 se je začel marca, prijavilo pa se je 14 podjetij. Najprej so morala izpolniti vprašalnik, ki je zajemal ključne kazalnike uspešnosti poslovanja, tehnološko naprednost proizvodnje, skrb za trajnostni razvoj in skrb za zaposlene, te pa je ovrednotila družba KPMG ter vsa podjetja tudi obiskala in se seznanila s poslovno-tehnološkim procesom.

V finalni izbor so se uvrstila tri podjetja, poleg Krkinega obrata Notol 2 še proizvajalec sesalnih enot in elektronsko komutiranih motorjev Domel ter proizvajalec kompleksnih plastičnih sestavnih delov za avtomobilsko industrijo Polycom Škofja Loka. Kot so pojasnili organizatorji, so finalisti poleg uspešnosti poslovanja med vsemi podjetji v ožjem izboru najbolj izstopali po tehnološki naprednosti proizvodnje, skrbi za trajnostni razvoj oziroma okolje ter skrbi za zaposlene.

Najboljše proizvodno podjetje v Sloveniji za leto 2018 je strokovna komisija izbrala pred udeleženci dogodka, ki so ga danes pripravili v prostorih podjetja Iskratel iz Kranja. Njegov glavni direktor Željko Puljić je ob tem poudaril, da Slovenija brez ustvarjanja novih izdelkov, ki so plod domačega znanja in imajo visoko dodano vrednost, ne bo našla prepoznavnega mesta v svetovni skupnosti inovativnih in prodornih proizvodnih podjetij.

"Zato takšen izbor vidim kot smerokaz celotni proizvodni dejavnosti za uvajanje industrije 4.0 in slovenskemu gospodarstvu nasploh. Za razmislek o novih poslovnih modelih, o načinu spodbujanja inovativnosti in ustvarjanju ustreznega okolja, v katerem inovacije sploh lahko nastajajo, kot tudi o izdelkih in rešitvah, ki vodijo v trajnostni razvoj in delovanje vseh nas," je še dejal Puljić.

Razglasitve prejemnika nagrade tovarna leta 2018 se je udeležilo skoraj 180 gostov iz 66 slovenskih podjetij, ki so si poleg Istratelove proizvodnje v modernem poslovno-referenčnem centru ogledali tudi simulacije rešitev s področij telekomunikacij, javne varnosti, energetike in transporta, so še sporočili iz Iskratela.