c S
V Gorenju iščejo večje število delavcev 10.10.2018 15:31 Velenje, 10. oktobra (STA) - Velenjski proizvajalec bele tehnike Gorenje povečuje proizvodnjo pralnih in sušilnih strojev, zato potrebuje večje število delavcev. Zaposlili bi radi od 80 do 100 novih delavcev, ki jim ponujajo urejeno delovno okolje in zaposlitev za daljše časovno obdobje, so za STA povedali v družbi.

Pred kratkim so na trg poslali novo generacijo pralnih in sušilnih strojev, katerih prodaja je nad pričakovanji, so še povedali v Gorenju, ki je od letos v lasti kitajske skupine Hisense,

Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac je že septembra za časnik Večer zatrdil, da Velenje tudi po prevzemu ostaja lokacija, kjer bodo rasli in zaposlovali. Zdi se jim pomembno, da imajo v okviru kitajskega Hisensa velike načrte za rast, to pa pomeni večje proizvodne zmogljivosti in tudi več zaposlenih.

Konec avgusta je Bobinac na sprejemu pri velenjskemu županu Bojanu Kontiču omenil tudi načrte Kitajcev, da v Velenju zgradijo novo tovarno za proizvodnjo televizorjev. V njej naj bi sprva izdelovali po milijon aparatov letno, prinesla pa bo več sto dodatnih delovnih mest.