c S
Družbi Vabo nadaljnji najem smučišča na Kopah 08.10.2018 13:32 Slovenj Gradec, 08. oktobra (STA) - Družba Vabo, ki ima vse od stečaja podjetja GTC Kope v jeseni 2015 v najemu smučišče na Kopah, bo najemnik žičniške in pripadajoče infrastrukture na Kopah tudi novo smučarsko sezono. Po dveh neuspešnih dražbah za prodajo smučišča je sodišče stečajni upraviteljici Simoni Goriup že podalo soglasje za podaljšanje najema za največ eno leto.

Družba Vabo, ki je tudi največji nastanitveni in gostinski ponudnik ob smučišču Kope, bo za najem plačala 54.000 evrov, kar je enako kot za najem v sezoni 2017/2018. Najemnino bo družba Vabo plačala v petih mesečnih obrokih, pri čemer prvi obrok zapade 31. oktobra letos, zadnji pa 28. februarja prihodnje leto, je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

Najemnik bo plačal tudi stroške požarnega zavarovanja, hkrati so njegov strošek tudi vzdrževalna dela, ki presegajo znesek 115.000 evrov, zato je stečajna upraviteljica predlagala, sodišče pa je s tem soglašalo, da ima najemnik predkupno pravico.

Kot je za STA napovedala Goriupova, bo glede prodaje smučišča Kope sprožila nov postopek, pri čemer se mora o tem še dogovoriti z ločitvenim upnikom, to je DUTB. Predvidoma bo nov poskus prodaje konec letošnjega ali v začetku prihodnjega leta. Na prvi dražbi marca letos je bila izklicna cena za celotno smučišče Kope določena pri 3,4 milijona evrov, na drugi dražbi konec avgusta pa je bila znižana na 2,38 milijona evrov.

V okviru stečajnega postopka družbe GTC Kope je Goriupova v nov najem oddala tudi obe apartmajski hiši ob smučišču v Ribnici na Pohorju, ki ju je doslej prav tako neuspešno prodajala. Tudi v prihodnjih mesecih bo najemnik apartmajskih hiš s 16 apartmaji in restavracijo družba Turi, ki je bila že doslej najemnik. Najemnina znaša 16.600 evrov.

Goriupova je napovedala, da bo verjetno organizirana še ena dražba prodaje apartmajskih hiš, da se ugotovi dejanska tržna vrednost apartmajev, ker zadnje prejete ponudbe za ločitvenega upnika niso bile sprejemljive.