c S
KD Skladi s Peakside Capital kupili trgovski center Arkadia 08.10.2018 12:55 Ljubljana, 08. oktobra (STA) - KD Skladi so v sodelovanju z mednarodno svetovalno družbo za nepremičnine Peakside Capital kupili še trgovski center Arkadia na Dobu pri Domžalah. Vrednost tretje naložbe nepremičninskega alternativnega investicijskega sklada KD Adriatic Value Fund, ki sta ga ustanovili družbi, je 16,2 milijona evrov.

Trgovski center Arkadia po navedbah KD Skladov leži na odlični lokaciji neposredno ob avtocestnem priključku. Gre za kompleks 19 trgovinskih enot v skupni velikosti 11.000 kvadratnih metrov oddajnih površin, ima pa tudi 350 parkirnih mest. Trgovski center ima polno zasedenost, med najemniki pa so tudi mednarodno uveljavljena podjetja.

Kot je poudaril predsednik uprave KD Skladov Luka Podlogar, sklad KD Adriatic Value Fund z nakupom Arkadie utrjuje svojo osnovno dejavnost in širi nepremičninski naložbeni portfelj. "To je v skladu z našo strategijo, da institucionalnim vlagateljem ponudimo nepremičnine naložbenega razreda v regiji jugovzhodne Evrope," je dodal.

Tomasz Niezgodzki iz Peakside Capitala pa je izpostavil, da bo ta naložba s svojo strateško umestitvijo in zanesljivo strukturo najemnikov dopolnila donosnostni profil ostalih naložb, hkrati pa zagotovila sektorsko razpršenost.

Naložbeni cilj KD Adriatic Value Fund je ustvariti donos za investitorje od prihodkov od najemnin in kapitalske rasti iz naložb v nepremičnine v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, s poudarkom predvsem na pisarniških in trgovskih nepremičninah.

Vse tri ciljne države predstavljajo regijo, kjer je nepremičninski sektor še relativno nerazvit, donosi pa privlačni. Dolgoročni uspeh sklada podpira tudi močna gospodarska rast, so še poudarili v KD Skladih.

Pred tem je KD Adriatic Value Fund v Ljubljani kupil poslovno stavbo Tivoli Center in južni del zgradbe Stekleni dvor.