c S
Podjetje MOS Servis z novo proizvodno halo 07.10.2018 10:09 Mestinje, 06. oktobra (STA) - Podjetje MOS Servis iz Mestinja, ki se ukvarja s proizvodnjo in montažo opreme v različnih industrijskih panogah, je nedavno končalo z gradnjo nove proizvodne hale s spremljajočimi prostori na 2900 kvadratnih metrih bruto površine. Naložba je bila brez zemljišča in strojev vredna 2,1 milijona evrov, je za STA povedal direktor družbe Peter Volovšek.

Dejal je tudi, da bodo v novem proizvodnem objektu, ki so ga začeli graditi konec marca letos, proizvajali različne elemente transportne tehnike, razne kovinske izdelke ter nudili tudi strojno obdelavo.

Lani so v podjetju, ki se poleg proizvodnje ukvarja tudi z mehansko in elektro montažo na področjih, kot so transportna tehnika, letališka logistika, procesna in aplikacijska tehnika, robotika

in kovinske konstrukcije, ustvarili skoraj 15 milijonov evrov prihodkov, kar je tri milijone evrov več kot leto prej. Dobiček iz poslovanja je v letu 2017 porasel za 44 odstotkov na 2,5 milijona evrov.

Podobne poslovne rezultate pričakujejo tudi letos. Podjetje sicer kar 99 odstotkov proizvodov in storitev izvozi v tujino. Največ posluje s članicami EU, predvsem z Nemčijo, pa tudi z Belgijo in Nizozemsko.

MOS Servis zaposluje približno 100 delavcev, imajo pa tudi dobro razvito partnersko mrežo, tako da je trenutno na terenu na 50 različnih gradbiščih približno 200 njihovih delavcev.

Po Volovškovih besedah si želijo ostati prepoznavno podjetje na področju industrijske montaže in na sedežu podjetja utrditi že začeto proizvodnjo določenih elementov transportne tehnike, ki bo omogočala družbi nadaljnjo rast, njenim zaposlenim pa možnost zaposlitve doma, ko ti ne bodo več zainteresirani za delo v tujini.

"Pri tem je potrebno smotrno ravnanje s kapitalom ter reinvestiranje večjega dela dobička v nadaljnji razvoj in rast podjetja," je še dodal Volovšek.

Podjetje MOS Servis, ki je bilo leta 2014 nominirano za naziv gazele savinjsko-zasavske regije, je bilo ustanovljeno leta 2006 in je v tem času postalo uspešen globalni ponudnik na področju električne in mehanske montaže celovitih tehnoloških sistemov, remontnih ter servisno-vzdrževalnih storitev v različnih panogah industrije. V zadnjem letu je pričelo tudi z butično proizvodnjo določenih elementov transportne tehnike.

Konec leta 2014 je podjetje, ki ima dve hčerinski družbi MOS Service v ZDA in Value add Games v Sloveniji, predalo namenu novo poslovno stavbo v Mestinju, kamor so se preselili s takratne lokacije v Rogaški Slatini.