c S
V ljubljanski občini nadaljujejo energetske prenove stavb 05.10.2018 07:23 Ljubljana, 04. oktobra (STA) - Ljubljanska občina nadaljuje energetske prenove stavb. Župan Zoran Janković in predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik sta danes podpisala pogodbo o nadaljevanju javno-zasebnega partnerstva, v okviru katerega bodo prenovili 11 objektov. Kot so sporočili, bodo s tem poskrbeli za zmanjšanje porabe energentov in povečanje deleža obnovljivih virov.

Ljubljanska občina je javno-zasebno partnerstvo s konzorcijem družb Petrol in Resalta po principu energetskega pogodbeništva prvič podpisala lani. Kot so pojasnili, so v okviru prve faze energetsko prenovili 48 občinskih stavb, med njimi kulturne in zdravstvene objekte, vzgojno-izobraževalne ustanove, športne objekte ter objekte mestne uprave.

V okviru danes podpisanega partnerstva jih nameravajo prenoviti še 11, in sicer štiri osnovne šole, tri vrtce, dva objekta lokalne samouprave in dva športna objekta, s čimer bodo še dodatno poskrbeli za zmanjšanje porabe energentov in povečanje deleža obnovljivih virov.

Prenove čakajo vrtec Najdihojca (enota Biba), vrtec Galjevica (enota Galjevica), osnovne šole Vodmat, Oskarja Kovačiča na dveh lokacijah, Poljane ter večnamensko dvorano in bazen Kodeljevo. Delno bodo prenovili tudi vrtec Otona Župančiča (enota Živ žav), ŠD Krim ter stavbi ljubljanske mestne uprave v Savljah in na Dunajski cesti.

Janković je ob podpisu pogodbe poudaril, da je odgovornost vseh nas ohraniti naše okolje in tako zagotoviti kakovostno življenje tudi generacijam, ki prihajajo za nami.

Projekt energetske prenove stavb v lasti ljubljanske občine sicer sodi v okvir projekta Ljubljana, pametno mesto.