c S
Mbills širi poslovanje z debetno kartico 04.10.2018 12:00 Ljubljana, 04. oktobra (STA) - Podjetje Mbills je uvedlo debetno kartico Mbills Mastercard, s katero je možnosti plačevanja s svojo mobilno denarnico razširilo na skoraj 44 milijonov prodajnih mest po svetu. Kot so pojasnili danes v Ljubljani, je kartica vezana na razpoložljiva sredstva v mobilni denarnici, pridobiti pa jo je mogoče brez obiska poslovalnice.

Petrol in Mbills sta novo platformo Petrol Mbills, ki je naslednica pred dvema letoma predstavljene storitve za mobilno plačevanje Hal Mbills, predstavila v začetku lanskega decembra. Takrat je Petrol z nakupom 76-odstotnega lastniškega deleža tudi lastniško vstopil v podjetje Mbills.

V sodelovanju z družbo Mastercard so storitev zdaj nadgradili z debetno kartico, s čimer želijo potrošnikom ponuditi poenostavljeno plačevanje s še vedno dobrim nadzorom nad osebnimi financami in ob visokih varnostnih standardih, je na novinarski konferenci povedal direktor podjetja Mbills Primož Zupan.

Po besedah vodje marketinga v podjetju Jerice Urbančič bo Mbillsova storitev zdaj na voljo tudi na prodajnih mestih, ki še ne podpirajo mobilnega plačevanja. "Kjer je to že na voljo, bodo uporabniki lahko plačali z mobilno denarnico, drugod pa bodo uporabili debetno kartico," je pojasnila.

Član uprave Petrola Igor Stebernak je izdajo kartice označil kot pomembno nadgradnjo mobilne denarnice. "Petrol finančne storitve vidi kot enega od strateških projektov, opredeljenih v razvojni strategiji za obdobje 2018-2022, in Mbills mobilna denarnica je vsekakor eden najpomembnejših produktov na tem področju," je poudaril.

Predstavnik Mastercarda za Slovenijo Luka Gabrovšek pa je izpostavil, da kartica zagotavlja optimalno varnost, saj je vsak nakup podprt s posebnim sistemom zaščite, s katerim uporabniki ne odgovarjajo za nakupe, ki jih niso opravili sami.