c S
Na kratko iz gospodarstva 04.10.2018 07:31 Ljubljana, 03. oktobra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Po dvostranskem sporazumu med Slovenijo in Avstrijo o zgodnjem obveščanju in o izmenjavi informacij na področju jedrske varnosti sta se strani v začetku tedna v Lienzu na Vzhodnem Tirolskem sestali na 12. srečanju po vrsti. Na njem se državi informirata na temo ravnanja z radioaktivnimi odpadki in na področju jedrskih programov. Obe državi namreč izboljšujeta sisteme za nadzor sevanja v okolju ter posodabljata opremo, načrte in postopke v primeru izrednega dogodka, so danes sporočili z okoljskega ministrstva.

V avstrijskem muzeju na prostem v Stübingu so se v minulih dneh sestali podporniki slovensko-avstrijskega projekta Interreg Eurevita: Ohranjanje in učenje obrtnih spretnosti za boj proti dolgotrajni brezposelnosti. Kot so danes sporočili iz Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, želijo namreč za obrti navdušiti več ljudi in jim prek priznanih kvalifikacij povečati možnosti uspeha v prihodnje. Pri tem so izpostavili redke tradicionalne poklice, kot sta skodlar ali suhozidar.

Trgovina Maxi v centru Ljubljane, ki je v lasti podjetja Montecristo SL, bo prihodnjo sredo odprla prenovljeno pritličje blagovnice. V njej bodo ponujali tudi nekaj novih blagovnih znamk, so danes sporočili iz Maxija.