c S
Na sejmu informacijske varnosti predvsem o novi splošni uredbi o varstvu podatkov 04.10.2018 07:31 Ljubljana, 04. oktobra (STA) - Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo danes potekal sejem informacijske varnosti Infosek Expo 2018, ki bo letos namenjen predvsem razpravi o novi splošni uredbi EU o varstvu podatkov, ki je začela veljati maja. Uredbi bo danes namenjena tudi okrogla miza, na kateri bodo soočili mnenja strokovnjaki z različnih področij.

Na okrogli mizi bodo o izzivih, ki jih prinaša nova splošna uredba o varstvu podatkov, in o tem, kako jih reševati, med drugim spregovorili vodja informacijske varnosti pri Petrolu Smiljana Šverko, Jasna Ravnikar z ministrstvo za obrambo, Miha Dvojmoč s Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru in Denis Rök z ministrstva za javno upravo.

O tem, kako iskati ravnotežje med splošno uredbo EU o varstvu podatkov in zakonom o varstvu osebnih podatkov, bo v posebnem delu dopoldne spregovorila informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik. Gorazd Božič iz Nacionalnega odzivnega centra za kibernetsko varnost SI-CERT bo v okviru predavanj, ki se bodo zvrstila, spregovoril o tem, kako pri njih vidijo zakon o informacijski varnosti, Damijan Marinšek z ministrstva za javno upravo pa o informacijski varnosti v državni upravi.

Predstavljene bodo tudi najnovejše rešitve in storitve za obrambo pred napadi na spletu.