c S
Park Sonce odslej v celoti v rokah piranske občine 03.10.2018 15:03 Piran, 03. oktobra (STA) - Župan Občine Piran Peter Bossman in direktor Marine Portorož Sebastjan Selan sta danes podpisala pogodbo, na podlagi katere je Občina Piran pridobila v last vse zemljišče na območju parka Sonce, so sporočili z omenjene občine. Prav tako sta podpisala koncesijsko pogodbo za upravljanje pristanišča Marina Portorož.

Do ureditve lastništva parka Sonce sta občina in Marina Portorož prišli po zahtevnem mediacijskem postopku, predlog ureditve razmerij pa je na sredi julija potrdili tudi piranski občinski svet.

Bossman ob rešitvi triletnega spora ni skrival zadovoljstva in poudaril, da je podpis današnjih pogodb rezultat konstruktivnih pogovorov in trdih pogajanj. Kot je izpostavil, je občina uspela zaščititi javni interes, Marini Portorož pa omogočiti nadaljnji razvoj. "Vesel sem, da smo to poglavje zaključili," je občina župana povzela v sporočilu za javnost.

V skladu s sporazumom je občina v svojo last pridobila vsa zemljišča na območju priljubljenega parka Sonce, kar ji omogoča začetek gradnje novega zdravstvenega doma v Luciji. Ob tem je zagotovila javno rabo ceste in sprehajalne poti znotraj kompleksa marine, ta pa se bo lahko lotila projekta Termalna riviera, ki ga občina podpira.

Prepričani so, da bo nova ponudba v kraju podaljšala turistično sezono in zagotovila nova delovna mesta. Dogovor predvideva tudi možnost razširitve marine, vendar pa bo v tem primeru občina prevzela upravljanje s kanalom Fazan.