c S
RRC v prevzem Pomurskih mlekarn 03.10.2018 09:17 Ljubljana, 03. oktobra (STA) - Družba RRC računalniške storitve je danes objavila prevzemno ponudbo za Pomurske mlekarne. Ta se nanaša na nekaj več kot 39 odstotkov delnic, ki jih še nima v lasti. Za delnico ponuja 2,99 evra, ponudba pa traja do vključno 30. novembra.

Prevzemnik ni določil praga uspešnosti ponudbe, ki jo je javno objavil v časniku Delo.

Družba RRC avstralskega poslovneža slovenskih korenin Anthonyja Tomažina je 60,62-odstotni lastniški delež v Pomurskih mlekarnah kupila od Delavske hranilnice oz. njene odvisne družbe DH-Storitve.

Tomažin se je na direktorsko mesto Pomurskih mlekarn zavihtel konec avgusta. Povedal je, da je družba v prvem polletju poslovala podobno kot lani in da glede na tekoča gibanja ocenjuje, da bodo do konca leta uresničili letošnji poslovni načrt.

Kakšnih večjih sprememb pri usmeritvah družbe Tomažin ne načrtuje. Njegova vizija nadaljnjega razvoja Pomurskih mlekarn, ki so konec 2017 zaposlovale nekaj več kot 130 ljudi, sovpada z vizijo mlekarne, ta pa je, da družba ostane eden od nosilcev živilskopredelovalne industrije v severovzhodni Sloveniji in eden od stebrov slovenske mlekarske industrije, je navedel.