c S
Svet za poslovno okolje v iskanje rešitev za težave gospodarstva 02.10.2018 15:52 Ljubljana, 02. oktobra (STA) - Svet za konkurenčno in stabilno poslovno okolje, ki združuje predstavnike gospodarskega ministrstva, vlade in gospodarskih združenj, se je danes sestal na prvi seji. V času do naslednje, ki bo decembra, bodo gospodarstveniki poročali o težavah, ministrstvo pa bo do takrat že skušalo oblikovati rešitve.

Člani sveta so se na današnjem zasedanju dogovorili, da se bodo sestajali vsako četrtletje. Do prihodnje seje, ki bo sklicana v decembru, bodo člani pripravili nabor težav, s katerimi se najpogosteje srečujejo. Da pa bo svet bolj operativen, bodo o njih sproti obveščali predstavnike ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, direktorji direktoratov ministrstva, ki prav tako oblikujejo svet, pa bodo do seje pripraviti konkretne rešitve in odgovore na vprašanja gospodarstva, so po seji sporočili z ministrstva.

Namen strokovnega sveta, ki se je oblikoval na pobudo gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, je poiskati ukrepe, ki bodo usmerjeni v nadgradnjo učinkovitega poslovnega okolja, v rast in razvoj slovenskih podjetij. V njem so poleg omenjenih še državni sekretar na ministrstvu Aleš Cantarutti in državni sekretar predsednika vlade Vojmir Urlep ter vodilni iz GZS, OZS, trgovinske zbornice, SBC in Združenja delodajalcev.

"Svet vidim kot pomemben strokovno-posvetovalni organ, nadgradnjo našega dela na terenu iz prejšnjega mandata. Gre za formalizirano obliko srečevanja in predvsem sodelovanja ministrstva z gospodarstvom," je danes dejal Počivalšek. Ocenil je, da sta tako ministrstvo kot vlada "dobila desno roko pri soustvarjanju gospodarske politike" ter izrazil zadovoljstvo, da je gospodarstvo povabilo k sodelovanju sprejelo tako pozitivno.