c S
Certifikat Top 100 destinacijam zelene sheme slovenskega turizma 29.09.2018 20:00 Ljubljana, 28. septembra (STA) - Slovenija je letos na dogodku Global Green Destinations Days in konferenci Global Leaders na Nizozemskem predstavila Zeleno shemo slovenskega turizma. Zelene destinacije so ob tem prejele nagrado, certifikat Top 100 za prizadevanje na področju trajnostnega razvoja, so sporočili s Slovenske turistične organizacije (STO).

Zeleno shemo je kot globalno zgodbo o uspehu predstavila direktorica STO Maja Pak. Prikazala je tudi možnosti za njeno implementacijo in distribucijo v druge države sveta.

Zelene destinacije so kot celota prejele nagrado, certifikat za prizadevanje na področju trajnostnega razvoja.

Dogodka Global Green Destinations Day in konferenca Global Leaders sta potekala med 25. in 28. septembrom v nizozemskih mestih Arnhem in Nijmegen.

Zelena shema slovenskega turizma je nacionalni program in certifikacijska shema pod krovno znamko Slovenia Green. Trenutno je med certificiranimi destniacijami pet zlatih, 22 srebrnih in osem bronastih. Prav tako lahko znak Slovenia Green prejmejo ponudniki nastanitev, naravni parki in turistične agencije.