c S
Javna dražba za prodajo Garantovega skladišča spet neuspešna 28.09.2018 07:29 Polzela, 27. septembra (STA) - Stečajni upraviteljici polzelskega Garanta Mileni Sisinger na današnji drugi javni dražbi ni uspela prodaja skladišča z dvoriščem. Kot je za STA povedala Sisingerjeva, se na dražbo ni pojavil nihče. Izklicna cena je bila postavljena pri nekaj več kot 451.000 evrih.

Sisingerjeva je še dejala, da se bo z ločitvenim upnikom pogovorila o morebitnem tretjem sklicu javne dražbe za prodajo skladišča, ki ga je neuspešno prodajala že avgusta. Takrat je varščino vplačal Peter Kovač s Polzele, a na dan dražbe, kar je bilo prepozno in formalni pogoji niso bili izpolnjeni.

Na avgustovski javni dražbi je Sisingerjeva skušala prodati tudi parkirišče pred vhodom v tovarno in gasilni dom. Tudi to premoženje ni uspela prodati, ker se ni pojavil noben dražitelj.

Sisingerjeva je vodenje stečajnega postopka družbe Garant prevzela letos, potem ko je celjsko okrožno sodišče 19. marca na podlagi obvestila ministrstva za pravosodje izdalo sklep o razrešitvi dotedanjega stečajnega upravitelja družbe Garant Tomaža Kosa.

Zoper Kosa je bila med drugim pravnomočno uvedena preiskava v kazenskem postopku in tudi pravnomočno odrejen pripor, in sicer zaradi sumov zlorabe položaja ter dajanja in jemanja podkupnine.