c S
Turizem Ljubljana zmagovalec natečaja za najboljšo izboljšavo v javni upravi 28.09.2018 07:30 Ljubljana, 27. septembra (STA) - V okviru Dnevov slovenske uprave, ki jih organizira Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani, so danes razglasili tudi zmagovalca natečaja za najboljšo izboljšavo v javni upravi z naslovom Premik naprej. To je s projektom Borza lokalnih živil postal Turizmu Ljubljana, so sporočili z omenjene fakultete.

Dekan Fakultete za upravo Janez Stare je ob tem dejal, da so pri izboru zmagovalca upoštevali aktualnost, inovativnost, učinke in širšo družbeno korist projekta.

Zmagovalec natečaja Turizem Ljubljana je namreč leta 2015 zagnal projekt Zelene nabavne verige, s katerim spodbujajo ljubljanske hotelirje in gostinske ponudnike, da v svojih kuhinjah uporabljajo popolnoma lokalno pridelana živila, so v sporočilu za javnost med drugim zapisali na Fakulteti za upravo.

Februarja so nato v sklopu projekta organizirali tudi prvo borzo lokalnih živil, ki je povezala pridelovalce in potencialne kupce lokalnih živil iz Ljubljane in osrednje Slovenije. Borze pa se je udeležilo več kot osemdeset pridelovalcev živil, hotelirjev in gostincev ter predstavnikov ljubljanskih vrtcev in osnovnih šol.

Natečaj Premik naprej na temo inovacij v javnem sektorju so sicer izvedli že tretje leto zapored, na njem so se za zmago potegovali trije finalisti, skupaj pa je bilo sedem prijavljenih. Natečaj je sicer namenjen prepoznavanju in promociji dobrih ter inovativnih praks, spodbujanju ustvarjanja ter razvoju inovativnih premikov za bolj učinkovito in uspešno javno upravo, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Sklepni dan Dnevov slovenske uprave, ki potekajo pod naslovom Javna uprava - fokusna skupina za družbene spremembe, se bo odvijal v petek, med uvodnimi govorci pa bo predvidoma tudi minister za javno upravo Rudi Medved.