c S
Letošnja savinjsko-zasavska gazela je GKN Driveline Slovenija 28.09.2018 07:30 Ljubljana, 27. septembra (STA) - Družba Dnevnik je danes razglasila tretjega finalista v izboru Slovenska gazela 2018, v katerem išče najboljša hitro rastoča podjetja. Naziv savinjsko-zasavske gazele je pripadel zreškemu podjetju za proizvodnjo avtomobilskih transmisij in delov GKN Driveline Slovenija, so sporočili iz Dnevnika.

GKN Driveline Slovenija zaposluje 450 ljudi, lani pa je ustvaril 83,31 milijona evrov prihodkov. Podjetje, ki ga vodi Peter Smole, sodeluje izključno z avtomobilsko industrijo ter je specializirano za proizvodnjo homokinetičnih zglobov in polgredi. Skoraj vso proizvodnjo prodajo na tujih trgih, letos pa beležijo 23-odstotno rast.

Podjetje v središče svojega delovanja postavlja vrednote, kot so vlaganje v znanje, razvoj osebnega potenciala in nedopuščanje diskriminacije, varno delovno okolje, zmanjšanje vpliva na okolje na najnižjo možno raven ter pozitivni prispevek k lokalni skupnosti, so poudarili na Dnevniku.

Člani komisije so med najboljša med najhitreje rastočimi podjetji v savinjsko-zasavski regiji uvrstili še kovinsko galanterijo KGL iz Litije in veterinarsko postajo Šmarje pri Jelšah.

Sto najhitreje rastočih podjetij savinjsko-zasavske regije je v zadnji petletki prodajo okrepilo za 112 odstotkov, rast dodane vrednosti pa je bila 104-odstotna.

Letos so že razglasili gazelo osrednje Slovenije in dolenjsko-posavsko gazelo. Sklepna prireditev Slovenska gazela 2018 bo 24. oktobra v Ljubljani.

Projekt poteka od leta 1991, nadgrajen s šestimi regijskimi in nacionalnim izborom pa je od leta 2001. Naziv zlate gazele za lani je prejelo žalsko podjetje Tehnos. Srebrna gazela je šla v roke podjetju Sitor stiskalnice iz Pivke, bronasta pa Varisu iz Lendave.