c S
Na kratko iz gospodarstva 27.09.2018 07:21 Ljubljana, 26. septembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Družba Salus je prejela odločbo Agencije za varstvo konkurence (AVK), s katero je ta odločila, da koncentraciji podjetij Salus in Sanolabor ne nasprotuje, so danes prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Salusa. S tem je izpolnjen eden izmed odložnih pogojev po prodajni pogodbi. Salus je sicer na poti, da postane največji veletrgovec z zdravili v Sloveniji, pred kratkim je oddal tudi zavezujočo ponudbo za nakup 91,5-odstotnega deleža mariborskega veletrgovca z zdravili Farmadent.

Nekdanji minister za javno upravo Boris Koprivnikar bo postal izvršni direktor za poslovno transformacijo v družbi BTC. "Poskušal bom aktivno sooblikovati in uresničevati uspešno zgodbo BTC, s tem pa tudi prispevati k uspehu širšega slovenskega poslovnega ekosistema, ki je že danes s svojim konceptom živega laboratorija vse bolj prepoznaven tudi mednarodno kot poligon za razvoj sodobnih storitev, poslovnih modelov in mobilnosti prihodnosti," je ob tem, kot so danes sporočili z BTC, povedal Koprivnikar.

Družba Terme Dobrna je prek spletne strani Ljubljanske borze objavila sporočilo, da je družba Alea Inženiring iz Celja delež v Termah povečala z 72,4 odstotka na 76,7 odstotka.

Avtohiša Malgaj iz Ljubljane je praznovala 20-letnico delovanja. Leta 1989 ji je s podpisom pogodbe o zastopanju blagovne znamke Renault izkazal svoje zaupanje Renault, zastopa pa tudi znamke Nissan in Dacia. V skupini Malgaj je danes 90 zaposlenih, ki opravijo 36.000 servisnih storitev in prodaj več kot 3200 vozil letno.