c S
Šarec za celovito prestrukturiranje davčne politike 27.09.2018 07:23 Ljubljana, 26. septembra (STA) - Premier Marjan Šarec je danes znova zavrnil očitke na račun predlogov ukrepov na gospodarskem področju, zapisanih v koalicijski pogodbi. Kot je poudaril, se je treba sprememb davčne politike lotiti s celovitim prestrukturiranjem. "Samo dvig ali znižanje enega od davkov ne prinese ničesar," je dejal.

Šarec je ob robu Dneva inovativnosti, ki ga je na Brdu pri Kranju pripravila Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), komentiral očitke opozicije glede predlogov ukrepov na gospodarskem področju, ki so bili tudi podlaga za današnjo izredno sejo DZ. Poudaril je, da do sprememb obdavčitve ne more priti brez predhodnih pogovorov z vsemi deležniki. "O nujnosti te seje imam svoje mnenje, a ga bom zadržal zase," je dejal.

Na vprašanje, kakšno družbeno vlogo bodo imeli gospodarstveniki pod njegovo vlado, je odgovoril, da "prav tako kot doslej". "Če je vlada pametna, podpira gospodarstvo. Tisto, kar se natolcuje vsak dan, ima zagotovo tudi politično ozadje. Je pa seveda delo opozicije, da kritizira in sklicuje nujne seje; tako to tudi jemljem," je dejal.

DZ danes razpravlja o predlogih ukrepov na gospodarskem področju, zapisanih v koalicijski pogodbi. Predlogi so škodljivi in uničujoči za slovenske podjetnike, so poudarili v opozicijskih SDS, NSi in SNS, kjer vladni koaliciji in Levici očitajo, da poskušajo uničiti tiste, ki največ prispevajo h gospodarski rasti.

Šarec pa je na Dnevu inovativnosti v nagovoru med drugim poudaril, da nima smisla poslušati tistih, ki vztrajajo, da je nekaj dobro in ne potrebuje izboljšav. "To so tako imenovani ubijalci napredka. Na nas je, da jim ne prisluhnemo, temveč gremo svojo pot - smo inovativni in težimo k novemu. Tako rešujemo težave in delamo ta svet boljši," je dejal.