c S
V Portorožu se na rednem letnem kongresu zbirajo menedžerji 27.09.2018 07:34 Portorož, 27. septembra (STA) - V Portorožu se bodo danes na Managerskem kongresu zbrali gospodarstveniki, ki bodo obravnavali aktualne vsebine iz sveta menedžmenta. Letos so ga naslovili Sodelovanje - gorivo uspeha. Razglasili bodo tudi menedžerja leta - letos je to direktor družbe BSH Hišni aparati Nazarje Boštjan Gorjup - in podelili priznanje Vključi.vse.

Kot je zapisano na spletni strani dogodka, ki ga organizira Združenje Manager, je kongres eno najmočnejših poslovnih srečanj v Sloveniji. Dvodnevni kongres ob aktualni strokovni vsebini nudi priložnost za druženje in poslovno mreženje. Udeležuje se ga okoli 300 menedžerk in menedžerjev.

Letošnji Managerski kongres razpravlja o gorivu uspeha v prihodnje, to gorivo pa so po pojasnilih organizatorjev sodelovanje, kadri, konkurenčnost, transformacija. Navzoči se bodo med drugim spraševali, zakaj smo uspešni na posameznih področjih in zakaj znanja, ki ga imamo za to, da bi bili še boljši, ne uporabimo z večjim sodelovanjem.

Že pred uradnim odprtjem ob 17. uri, na katerem bo udeležence nagovoril tudi predsednik vlade Marjan Šarec, bodo potekala dvostranska srečanja.

Odprtju bosta med drugim sledili predavanji profesorja na fakulteti INSEAD Paula Evansa o konkurenčnosti Slovenije in privlačnosti za talente ter direktorja Urada RS za makroekonomske analize in razvoj Boštjana Vasleta o razvojnem zagonu. Pripravili bodo tudi okroglo mizo o ključnih vzvodih rasti in okolju, v katerem bomo delali v prihodnjih letih. S predavanji domačih in tujih strokovnjakov na temo digitalne transformacije se bo dogodek nadaljeval še v petek.

Že nocoj pa bodo podelili tradicionalni priznanji za mendžerja leta in podjetje s posebnim odnosom do raznolikosti in uravnoteženosti. Prvo bo, kot že omenjeno, prejel Gorjup, drugo pa gre letos v roke družbe Droga Kolinska. V podjetju se zavedajo, da raznolikost plemeniti in spodbuja inovativnost in uravnoteženost družbe, to pa vodi do bolj kreativnega delovnega okolja in posledično boljših delovnih dosežkov, je pojasnila komisija.