c S
Piranski župan podpisal pogodbo za začetek gradnje novega zdravstvenega doma v Luciji 26.09.2018 16:04 Lucija, 26. septembra (STA) - Piranski župan Peter Bossman ter direktorja podjetij Lumar IG in Grafist, Marko Lukić in Branko Vidović, so danes podpisali pogodbo za projektiranje in gradnjo skoraj nič-energijske nadomestne gradnje in dozidave Zdravstvenega doma Lucija. V roku štirih mesecev mora izvajalec izdelati idejni projekt, pridobiti dovoljenje za gradnjo in vsa soglasja.

Kot so sporočili s piranske občine, je bilo družinsko podjetje Lumar IG s partnerjem Grafist izbrano z javnim naročilom, prepričalo pa je s priloženo funkcionalno in oblikovno dovršeno idejno zasnovo ter najnižjo ceno, ki je 4.260.000 evrov brez DDV. Projekt bo sofinanciralo ministrstvo za zdravje, in to v višini 200.000 evrov, Občina Piran pa se poteguje tudi za sredstva Eko sklada v višini 850.000 evrov z DDV, so pojasnili.

Novi zdravstveni dom v velikosti 2600 kvadratnih metrov bo izvajalec gradil v dveh fazah. Prva obsega novogradnjo na zahodnem delu ob Solinarski cesti, in sicer okoli obstoječe lekarne, druga pa nadomestno gradnjo na območju sedanjega zdravstvenega doma. Obe fazi gradnje bo združeval novi glavni vhod. Novi zdravstveni dom bo za 700 kvadratnih metrov večji od obstoječega, gradnja predvideva tudi več kot 100 dodatnih parkirnih mest.

Kot so navedli na občini, je dodana vrednost projekta funkcionalno povezovanje notranjih prostorov z zunanjimi in možnost izvajanja promocijsko-vzgojnih dejavnosti na prostem, vzpostavitev notranjih zelenih atrijev pa zagotavlja neposredno osvetlitev in prezračevanje delovnih prostorov ter visok delež neposredne osvetlitve čakalnic.

Bossman je ob podpisu pogodbe izrazil zadovoljstvo nad izbiro izvajalca, saj je izbrano podjetje v četrt stoletja delovanja zgradilo več kot 2000 montažnih objektov doma in v tujini, so še sporočili.