c S
Nagrade podjetjem za dobro prakso na področju zaposlovanja invalidov 26.09.2018 15:30 Ljubljana, 26. septembra (STA) - Državna sekretarka na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Breda Božnik je danes ob robu vsakoletnega izobraževalnega srečanja Reha v Portorožu podelila nagrade delodajalcem za dobro prakso na področju zaposlovanja invalidov. Nagrajena so podjetja Centernorma, Eurobox, Dobrovita in Želva.

Letošnji prejemniki nagrad za dobro prakso na področju zaposlovanja invalidov je v skupini male družbe prejelo podjetje Centernorma, ki se ukvarja s predelavo lesa, v skupini srednjih družb pa proizvodno in trgovinsko podjetje Eurobox, so sporočili z ministrstva za delo. Podjetji Dobrovita in Želva sta bili nagrajeni v skupini invalidskih podjetij.

Nagrada je posebna oblika družbenega priznanja delodajalcem, s katero pridobijo pravico do uporabe promocijskega logotipa Invalidom prijazno podjetje. Prejemniki nagrad so dokaz, da so invalidi ob ustrezni podpori in priložnosti pomembni člani delovnega kolektiva, so prepričani na ministrstvu.

Božnikova je poudarila, da je zaposlitev eno izmed ključnih področij, ki invalidom omogoča vključenost in polno življenje, in to ne le v smislu preživetja in finančne varnosti. "Delo jim omogoča, da so enakovredni in koristni člani družbe in da prispevajo k njenemu razvoju," je spomnila.

Odbor, ki je izbiral letošnje nagrajence, je pri odločanju upošteval število in delež zaposlenih invalidov, fizično in psihosocialno dostopnost delovnega mesta, spodbujanje poklicne in zaposlitvene rehabilitacije invalidov, širši družbeni vpliv, osveščanje in promoviranje zaposlitvenih možnosti invalidov ter inovativnost pri zagotavljanju enakih možnosti za zaposlovanje in ohranjanje zaposlitev invalidov.