c S
Javna dražba Aera za prodajo upravne stavbe neuspešna 26.09.2018 12:49 Celje, 26. septembra (STA) - Stečajni upraviteljici celjskega Aera Alenki Gril na današnji javni dražbi ni uspelo prodati upravne stavbe s pripadajočimi parkirišči in zelenicami. Kot je za STA povedala Grilova, dražba ni bila uspešna, ker se je ni udeležil noben dražitelj. Izklicno ceno je Grilova sicer postavila pri 1,44 milijona evrov.

Do sredine oktobra Grilova zbira ponudbe za hrambo arhiva Aera, ki je izdelal popis vsega dokumentiranega gradiva s pomočjo arhivarke. Del dokumentacije je prepoznan kot arhivsko gradivo in ga bo po tej klasifikaciji in primerni ureditvi v trajno hrambo prevzel Zgodovinski arhiv Celje.

Večji del dokumentacije predstavljajo gradiva, ki jih je treba hraniti, saj jim še ni potekel zakonsko predpisani rok hrambe.

Grilova je decembra lani uspela prodati Aerov obrat v Šempetru družbi Voob Technologies, in sicer na podlagi neposrednih pogajanj s kupcem. Proizvodni obrat v Šempetru, za katerega je bilo iztrženih 2,2 milijona evrov, je spadal med pomembnejše premoženje Aera.

Letos ji je uspela tudi prodaja obrata Aero Copy, ki ga je za 700.000 evrov kupila družba Scandstick. Skladišče gotovih izdelkov in opremo v skladišču pa je Grilova prodala podjetju AC Fri-mobil za 680.000 evrov.