c S
Vlada zagotavlja iskanje rešitev v konstruktivnem dialogu 25.09.2018 10:47 Ljubljana, 25. septembra (STA) - Vlada je pred današnjo sejo odbora DZ za gospodarstvo o predlogih ukrepov iz koalicijske pogodbe na področju gospodarstva o tem govorila na dopisni seji. Zagotovila je, da bo rešitve iskala v konstruktivnem dialogu z gospodarstveniki in vsemi drugimi deležniki.

Vlada se je danes seznanila s predlogom priporočil v zvezi s problematiko po mnenju poslancev SDS škodljivih in uničujočih ukrepov zoper podjetnike, ki so dogovorjeni v koalicijski pogodbi, ter napadov oz. ogrožanja gospodarstva in s tem blaginje vseh državljanov, so sporočili iz urada za komuniciranje.

Vlada je izrazila zavedanje, da je za socialno in ekonomsko uspešno ter napredno državo pomemben razvoj gospodarstva, za to pa je pomembno primerno poslovno okolje. Pri tem je pomembna tudi davčna politika, ki pa ni edini in najpomembnejši dejavnik dobrega poslovnega okolja, je zapisala.

"Izzivov na področju davčnih ukrepov vsekakor ne bo mogoče uresničiti enostransko, temveč je nujno, da se k temu izzivu pristopi premišljeno ter na podlagi ustreznih analiz in predvsem s prestrukturiranjem bremen javnih dajatev," je izpostavila vlada.

Ob tem je napovedala, da si bo prizadevala, da bo tudi v nadaljevanju za usklajevanje vseh morebitnih ukrepov, ki izhajajo iz koalicijskega sporazuma, "vzpostavila stalen dialog z vsemi strokovnimi in drugimi zainteresiranimi skupinami".

Odbor DZ za gospodarstvo bo o tem govoril danes, v sredo pa se bo razprava nadaljevala na izredni seji DZ, ki jo je zahtevala SDS. DZ bo odločal o priporočilih, naj se vlada Marjana Šarca s predstavniki gospodarstva dogovori o novi koalicijski pogodbi.