c S
Odprtje Centra Obala se še odmika 25.09.2018 09:07 Ankaran, 25. septembra (STA) - Gradnja objekta Centra Obala za osebe s posebnimi potrebami na Debelem rtiču je v zaključni fazi, odprtje pa se odmika, saj je eden od ponudnikov vložil zahtevek za revizijo postopka oddaje javnega naročila. Državna revizijska komisija je zahtevku glede odločitve o dobavi in montaži opreme ugodila.

Eden od ponudnikov je vložil zahtevek za revizijo postopka oddaje javnega naročila. Državna revizijska komisija je 21. avgusta odločila, da je treba zahtevku za revizijo ugoditi, zato so odločitev o izbiri razveljavili, so za časnik pojasnili na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Iz kabineta ministrice Ksenije Klampfer so pojasnili, da pristojni ponovno analizirajo ponudbe in bodo v najkrajšem možnem času objavili novo odločitev. Če bo pravnomočna, bo spet odvisno od vložitve morebitnih zahtevkov za revizijo in odločitev Državne revizijske komisije.

Tehnični pregled objekta je bil po navedbah Primorskih novic sicer opravljen 10. avgusta in vse pomanjkljivosti, ugotovljene na tehničnem pregledu, so bile odpravljene do 10. septembra. Ministrstvo sedaj čaka na izdajo uporabnega dovoljenja. Izvajalec gradnje je družba Dema Plus. Pogodbenih del, ki se nanašajo na izvedbo tehničnega pregleda, odpravo pomanjkljivosti ugotovljenih pri tehničnem pregledu in pridobitev uporabnega dovoljenja, v dogovorjenem roku do 30. julija niso mogli zaključiti, zato so dobili nov rok za dokončanje del, in sicer do 30. septembra.

Na ministrstvu kljub temu obljubljajo, da se bodo uporabniki v Center Obala lahko vselili konec leta.

Temeljni kamen Centra Obala so položili decembra 2015 po dolgoletnih prizadevanjih staršev otrok s posebnimi potrebami iz zahodne Slovenije, da bi vzpostavili tovrsten center bliže domovom varovancev. V centru bodo zagotovili prostor za skupno 24 odraslih varovancev. Gradnja enote na Debelem rtiču je posebej pomembna, ker obalno-kraška regija še nima tovrstne ustanove. Sredstva je zagotovilo ministrstvo za delo, Rdeči križ Slovenije pa zagotovil zemljišče.