c S
Javna dražba za prodajo celjskega hotela Turška mačka neuspešna 25.09.2018 07:20 Celje, 24. septembra (STA) - Stečajnemu upravitelju celjskega podjetja Domine nepremičnine Benjaminu Pačniku na današnji prvi javni dražbi ni uspelo prodati celjskega hotela Turška mačka. Kot je Pačnik povedal za STA, je bila dražba neuspešna, ker nihče ni vplačal varščine. Izklicno ceno za hotel, ki je zaprt že od leta 2008, je postavil pri skoraj 500.000 evrih.

Pačnik je želel za 55.000 evrov prodati tudi vitraž s tremi velikimi kompozicijami na stenah, ki jih je zasnoval akademski slikar Jože Spacal, in dvoje pomičnih vrat. Tržna vrednost hotela je sicer ocenjena na 670.000 evrov.

V torek bo Pačnik skušal na javni dražbi prodati tudi celjsko slaščičarno Zvezda, ki je prav tako poslovala pod okriljem Domine nepremičnine. Izklicna cena je postavljena pri nekaj več kot 300.000 evrov. V sredo bo potekala tudi javna dražba za Gostilno pri mostu, izklicna cena pa je določena v višini okoli 300.000 evrov.

Pačnik načrtuje tudi prodajo restavracije Vrtnica, vendar šele po zaključku pravdnega postopka, ki teče glede vprašanja lastništva vrta pred lokalom.

Domine nepremičnine so bile del že propadlega poslovnega sistema PSZ v lasti Darka Zupanca. V stečaju so pristale decembra lani, ker je imelo podjetje obveznosti, večje od vrednosti lastnega premoženja, dlje časa je imelo blokiran tudi transakcijski račun.

Hotel Turška mačka, ki stoji v starem mestnem jedru in je v najboljših časih zaposloval 50 delavcev, je najbolj zaslovel med obema vojnama, ko je bil zbirališče znanih Celjanov. Včasih je imel dve zvezdici, namenjen pa je bil predvsem prehodnim gostom. V njem je bilo 24 sob in en apartma.

Objekt je bil v lasti celjskega poslovneža Zupanca, leta 2010 pa ga je v najem vzel Peter Pusser, ki je bil direktor družb Bohor Les in Rogaška Les. Takrat je Pusser načrtoval tudi obnovo hotela, ki je bila ocenjena na 300.000 do 400.000 evrov, a mu je načrt zaradi pomanjkanja finančnih sredstev spodletel.