c S
Bertoncelj s predstavniki socialnih partnerjev o davčnih spremembah 24.09.2018 16:36 Ljubljana, 24. septembra (STA) - Minister za finance Andrej Bertoncelj se je danes srečal s predstavniki gospodarstva in sindikatov na temo davčnih sprememb. Minister je napovedal celovito in preudarno iskanje rešitev v sodelovanju z vsemi socialnimi partnerji, so sporočili z ministrstva.

Po besedah ministra bo vlada k ukrepom pristopila celovito, preudarno, na osnovi natančnih izračunov ter v sodelovanju z vsemi socialnimi partnerji in drugimi deležniki. Minister je znova izpostavil, da hitrih sprememb ne bo, in dodal, da bo treba rešitve iskati v okvirih javnofinančne nevtralnosti.

S ciljem, da bo dosežen konsenz, je bil današnji sestanek sklican v široki zasedbi, pogovori pa se bodo preko konstruktivnega dialoga nadaljevali v iskanju rešitev, sprejemljivih za vse strani, so napovedali na ministrstvu.

O posameznih konkretnih rešitvah danes še ni bilo mogoče govoriti, bodo pa pogovori v nadaljevanju najprej tekli o prenovi sistema obdavčitve nepremičnin in o razbremenitvi stroškov dela. "Pomembno je, da smo k stvari takoj pristopili in da so se aktivnosti tudi na tem področju začele," je poudaril minister.